joi, 21 august 2008

Asfalt tango


Am tacut un timp, nush de ce...de cand am venit ma simt agitat ma simt inghitit de asfaltul negru si fierbinte, ma simt strivit de corpuri umane in metrou, sufocat cu sunete de motoare si excavatoare.. chiar si "Motoarele" si Bluzzu' isi pierd din farmec seara confundandu se cu o gramada de conversi si draughturi . Peste toate imi raman in cap noptile din Bucuresti ;strazile goale si racoroase , oamenii care nu se grabesc pe strazi si care incearca sa captureze o frantura de racoare si liniste stind ca peste cateva ore o sa izbucnesca din nou din asfalt si o sa danseze iar pana seara tarziu, in birouri ,pe strada , in autobuze eternul si prea fierbintele asfalt tango... Dansati?

Un comentariu:

Anonim spunea...

mi-e asa dor de vama.. de mare.. de nisip, de diminetile la amiaza fara griji, de Camel editite speciala cu nicotina 0.9, de struguri, de... linistea de'acolo.

in schimb ma uit cum existenta mea fuge cu o necunoscuta care munceste 12 luni pe an, 5 zile pe sapt, 9h pe zi.. si care nu ma mai cunoaste, nu ma mai intelege, nu mai vrea aceleasi lucruri pt mine.
ma gandesc la aceleasi lucruri, numai ca nu le mai si zic acum.. le tin doar pt mine. si mi-am adus aminte din nou cum se zambeste...

vreau un pahar mic de cafea, la bar, la pirati, acolo sa fie cald si in straduta sa bata vantul. sa tarai geanta aia mare de'a curmezisul pieptului, kurt cobain, si mainile in buzunare.
sa vb cu voce joasa, fara sa fac efort sa ma fac auzita si inteleasa. sa am pantalonii jos plini de praful drumului si adidasii cu nispi... sa stiu ca si maine tot acolo ma trezesc.. sa nu conteze ca s'a intins rimelul, sa ingan acorduri de chitara autohtona..

sa asc red hot chilli peppers pe plaja, cu fundu'n nisip si berea alaturi cu grija sa n'o vars, sa fluture parul pe fata, sa fie zburlit, incalcit...
sa ma intepe ochii de la fumul tigarii, briza taioasa si sa vreau sa plang de starea de prea mult/prea fain/prea mult dorit/prea mult asteptat...

sa.. sa.. atatea care sunt de la mine si pt mine.
filmarile intarzie, afara se face frig.. si probabil va veni iarna cat de curand.
am sa rontai o tigara afara si'am sa ma intreb dak... mai bine..