duminică, 28 octombrie 2007

Dumnezeu nu ia spaga!


Intr-una din noptile trecute am descoperit o noua fata a Bucurestiului. Bucurestiul pe fundalul unei ceti dintr-o masina ce sparge in bucati de muzica linistea noptii. Ceata da alta culoare orasului, griul insipid este spalat de ea si ramane numa misterul in spatele peisajului astfel blurat. Poti sa-ti imaginezi ce vrei; in orele cu ceata poti sa fii in Praga, Amsterdam sau pe o limba pe pamant din Marea Nordului.
Noaptea si ceata insa nu pot sa ascunda insa mentalitati si ' cutume " surori cu penibilul. Mii si mii de oameni se inghesuie sa aibe un contact d 3 secunde cu presupusa divinitate dar din aceasta dorinta se nasc inevitabil si latin erori. Incerc sa nu dramatizez si privesc amuzat urmatoarele imagini vazute la pelerinajul de Sf Dimitrie:
Statul la coada la moaste e un eveniment social mai nou ca si mersul la mall, se sta organizat la coada cu manele la maxim din telefon, cu palme date peste fund pirandei tale voluptoase si ca sa fie si mai romantic totul e udat din plin cu vin fiert.
Pentru ca credinta e o afacere gasiti de vanzare pe langa coada de pelerini, Isus fosforescent, Fecioara Maria ceas de bucatarie, mir roll on si brelocuri fistichii cu apostoli. Mi e scarba ca din credinta se castiga bani si ca inca credeti ca puteti sa l mituiti pe Dumnezeu...ei bine nu-i asa, Dumnezeu nu ia spaga!
Vreau sa am loc, vreau sa respir ...vreau sa plec.

Niciun comentariu: