joi, 12 februarie 2009

Eroii nu mor niciodata

Vroiam sa  tac sau sa-mi camuflez gandurile in spatele unui post cu corporatisti sau nisip dar nu pot. In ultimul timp 2 oameni m-au pus pe ganduri:Dumitru Lala si Marian Cozma. De ce avem tendinta mereu sa stam cu mainile in san, sa ne facem ca nu auzim scandalu, sa inchidem ochii in fatza unei magarii care se intampla in fatza noastra...raspunsul e cinic si scurt..pentru ca putem sa  murim.Toti mergem zilnic pe strada si acumulam cu fiecare lucru oribil pe care-l vedem  din ce in ce mai multa presiune pana cand candva we snap. Mi-e  rusine de mine ca nu sunt ca cei 2 eroi de mai sus,  mi-e rusine ca nu i-am dat un cap in gura tiganului care a imbrancit o femeie azi la iesirea din metrou, mi-e rusine ca nu i-am crapat capul de bordura frustratului care-si batea prietena asta vara langa Blu'zz. Am fost crescuti  crezand ca  simtul civic e o boala si probabil asa o sa ne si educam copii pentru a ii proteja ; nu vreau sa devenim supermani toti peste noapte si sa sarim la bataie la orice cretin care e violent pe strada deorece ar putea sa fie inutil sau chiar fatal. Vreau sa fim oameni  si sa mergem sa aducem un jandarm  sau sa l luam de maneca pe bodyguardul din metrou si sa-l cuplam cu frustratul stat prea mult la solar. Deschideti ochii si luati initiativa! 

2 comentarii:

Anonim spunea...

problema e ca trebuie sa luam initiativa toti odata cand e de luat initiativa, nu unul singur in timp ce ceilalti se uita nepasatori...am luat atitudine si nu odata...buze sparte, pumni si picioare mi-au fost rasplata... :)

Anonim spunea...

Eu cred ca problema este ca mereu am stat si am inghitit cacao si de prea mult dezgust, nu mai vrem sa facem nimic.
Apropo de unguri si Marian Cozma, pe mine m-a socat cand au iesit destui dintre ei sa protesteze pt ca ii mintise premierul. Pe noi cati ne mint si nu facem nimic?si de cand?
Nu stiu, refuz sa cred ca numai la revolutie am avut un cuvant de spus.
Si e anormal, ca si pe noi si ungurii si aprox.mai multe natii sa ne temem de o etnie..
Unde e UE cand ai nevoie de o autoritate sa ia atitudine?