sâmbătă, 9 mai 2009

Eyes wide open

Ma duc la mare sa evadez ca nu mai suprt orasul...iti suna cunoscut nu? De ce fugim de oras si ne refugiem in valuri traite la shot in acelasi prea scurt weekend? Pentru ca trebuie sa ne "relaxam",   dar nu stim ca relaxarea noastra poate sa fie dupa coltul pe care  niciodata nu-l trecem in drum spre birou. Orasul are mai mult de oferit decat ambuteiaje, inghesuiala la metrou si  o discutie in scarba cu casiera de la supermarket.  Se spune ca frumusetea este in ochii privitorului  asa ca deschideti ochii mari si vedeti. Pentru inceput va recomand Parcul Ioanid, apusul  pe strada Edgard Quinet vazut de pe treptele tnb-ului, rasaritul la capatul tramvaiului 19  .  

3 comentarii:

Anonim spunea...

si "gradinita" Cazzavilan. e plina de tigani, but hey!...

It's all about music spunea...

Bai, mai degraba ar fi mers un eyes wise open, nu de alta, dar ca sa ii deschizi tre sa te impulsioneze ceva, macar gandul ori dorinta...

varona spunea...

pofta vine mancand, zice romanu'!
sau cine-o zice...
asa-mi vinie cateodata... dorule

vorbeam intr-o zi cu un prieten si mi-a venit sa-i impartasesc curcubeul frumos de dimineata, din fantana de la unirii, pe langa... sau, in functie de vant, PRIN care trec dimineata cu bicicleta, in drum spre serviciu.
mi-a zis ca nu il vede niciodata, abia vede soarele dimineata. sau la pranz. sau seara. mi s-a parut trist.
mi-am imaginat nevoia de a-i deschide ochii pt curcubeul ala sau oricare altul, chiar si arzandu-i una cu cranga unui copac, in loc s-o tin frumos cand trec in viteza pe sub coroana lui. dar el nu merge cu bicicleta.
nici macar pe jos.
simt iar ca-i trist.
azi mergem toti cu masinile.
si imbatranim inainte de vreme.
sau inchidem ochii si mergem asa cu ei inchisi...
mi s-ar parea mai just sa-i inchidem o singura data.
si totusi, are fiecare perechea lui de ochi, pe care singur trebuie sa si-i deschida

si totusi, ochii-s nici wide, nici wise open
only wide SHUT