miercuri, 27 ianuarie 2010

Extraordinar de banal

Uneori ti se pare ca viata ta e banala si ca totul se repeta la secunda ca un program prestabilit. Pleci l tot la ora aia de acasa, mergi cu acelasi metrou, in acelasi vagon uneori tot cu fetele zilnice de oameni . Mananci in fiecare zi aceleasi feluri de mancare si bei la sfarsit de saptamana aproape tot canitatea aia de alcool. Nu e banal ce faci. In interiorul acestui program nimic nu e la fel, nicio zi nu seamana cu alta, niciun om nu e la fel in fiecare zi, niciun drum e la fel. Marginit de reperele zilnice iti manipulezi banalul si-l transformi in extraordinar in fiecare secunda.

luni, 25 ianuarie 2010

Almost happy

Cateva litere se scurg de pe un rand din cartea in timp ce ea citeste in ploaie ascunzandu-si nasul un pic rosu in esarfa. Sta sprijinita de un zid in noaptea friguroasa cu fata luminata de ecranul telefonului si trage cu nerabdare din tigara. Rade cu pofta la glumele tale si zambetul ei parca iti alunga teama. Cand ea zambeste simti ca nimic rau nu se poate intampla ca atunci cand degetul tau mic era strans de manutza de minune de 5 luni cu ochi albastri. Minusul devine plus intr-o strangere de mana si gheata de pe jos se transforma in nisip si turturii ce atarna amenintator, sub privirea ei se transforma in valuri calde. Ai inspiratie, esti tu, nu joci niciun rol si nu te gandesti la urmatorul pas pentru ca vrei sa-l traiesti cat mai mult pe asta. Adormi cu cuvantul fericire care se repeta prin vocea ei in mintea ta si esti convins ca totul este bine.

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Dreams to catch

Ca un exercitiu la patinaj artistic. Intri pe ringul de gheata cu sperante mari reflectate de zambetul de pe fata dar totusi cu o mica teama de carouselul alunecos in care intri. Incepi cu pasi gratiosi mai intai tematori iar apoi din ce in ce mai hotarati care te conduc spre o prima pirueta. Increderea iti creste treptat concomitent cu roseatza din obraji si incepi sa te gandesti la o saritura dubla. Iti iei elan si o faci, iti rotesti in aer gandurile prestabilite si mai apoi dai frau liber visului care aterizeaza la punct fix pe gheatza. Inca cateva secvente de pasi si incepi sa visezi la saritura tripla...incerci sa o faci dar teama te cuprinde si o termini prematur tot intr-o saritura dubla. Cand incepi sa te resemnezi cu exercitiul tau mediocru o scanteie te deraiaza de pe traiectoria ta banala si te arunca in aer intr-o saritura tripla. Esti in aer zambesti si pentru cateva fractiuni lumea e supusa zambetului tau larg de pe fatza. Momentul de glorie se transforma la prima vedere in penibil cand il loc sa aterizeze in picioare visul tau cade greoi si jenant in fund. Te ridici, zambesti cu dintii stransi de furie, faci o reverenta in fata publicului si te intorci printre cearceafurile reci de pe banca de rezerve pe care stai de ceva vreme.

luni, 18 ianuarie 2010

Facts

Ma cheama Dragos
Am 25 de ani ani
Imi place la mare
Imi place sa merg cu trenul
Imi plac fetele care zambesc
Imi plac ochii care sclipesc in noapte
Imi place ziua de joi
Imi place cum scartaie zapada sub bocanci
Imi place sa gasesc in octombrie nisip in convershii mei rosii
Imi place culoarea rosie
Imi place white russianul
Imi place sa fiu mereu inconjurat de lume
Imi place sa fiu eu

duminică, 10 ianuarie 2010

Cheers

Haideti sa vorbim despre bauturi. Va place un shot dat peste cap pe o tejghea dintr-un club intunecos sau poate va place sa beti un cocktail lung pe o plaja in care soarele apune. Eu tind sa beau shoturi, cat mai multe, cat mai diversificate dupa care ti-e greata dimineata si te doare capul. Fie vara, toamna sau iarna cu shoturile treci prin toate anotimpurile cu tot cu durerile de cap aferente crezand ca o sa dureze mult...dar tot un shot de 20-ml e. "O sa fie bine si la vara cald" si poate un white russian lung ma astepta la vara pe nisip undeva.

joi, 7 ianuarie 2010

De la 08.05 la 08.07

Pe peron la statia de Metrou Titan vezi:
Fata somnoroasa cu un mic termos de cafea in mana care lucreaza pe la Batistei
Un cuplu care mereu zambeste si se saruta pe peron si au grija sa mi amintesaca in fiecare dimineatza ca exista iubire
O doamna la 40 de ani blonda, mereu imbracata office care raspandeste un parfum dulce pe tot peronul
Pe profesorul meu de franceza din clasa a 10 a care-mi aminteste in fiecare dimineata ca nu trebuie sa te insori cu jobul si sa-l consideri substitut de familie
Pe o femeie pe la 30 mica, foarte slaba, deosebit de bruneta si deosebit de trista ale carei riduri adanci imi amintesc ca nu trebuie sa inchidem suferinta si durerile in noi
Diferite fete de liceu, care chicotesc pe peron si se bucura de viata lor frumoasa inca fara giji, ce-mi amintesc sa fiu copil din cand in cand
Un tip pe la 40 de ani mereu imbracat impecabil si serios care tine de mana o fetitza superba de 4 ani care merge la gradinita si care in momentul in care se urca in metrou lumineaza cu zambetul ei pe toti oamenii abatuti din vagon.

luni, 4 ianuarie 2010

Primul pas


tine pasul cu mine
Asculta mai multe audio Muzica

Astazi a fost facut primul pas spre birou in 2010, s-a dat primul play si pentru prima oara anul asta linistea strazii inzapezite a fost sparta de primele acorduri ale unei piese in casti. Ai coborat prima treapta spre peronul metroului, pentru prima data s-au deschis si inchis usile si pentru prima data a urmat statia Nicolae Grigorescu cu peron pe partea stanga. Pentru prima oara din multimea din jurul tau de la metrou ai fost rapit pentru cateva statii de un parfum de fata frumoasa care te-a abandonat printre chipuri pierdute pe peronul de la Unirii 1. Printre fetze carpite de somn si cu vise suspendate inca in vacanta ti-ai facut planuri pentru anul asta si deja incepi sa te vezi printre fulgi si frigul patrunzator pe plaja. Ai zis primul "mneatsa" la birou printre aburi de cafea si povestile colegilor si incet ti-ai reluat locul in familia de ingineri de la mansarda. Inainte sa ajungi acasa ai primit si primul zambet din partea unei fetze necunoscute care te-a asigurat ca o sa fie totul bine....da...m-am intors.