sâmbătă, 26 iulie 2008

Sand on the road

Drumul spre Stufstock 6 a inceput pentru cateva trupe in Orange Concept Store unde s-au batut in decibeli pentru a ajunge pe scena mica de la Stufstock. Multe chestii faine dar si multe gherle si oameni care nu au simtul ridicolului...oricum, sa nu fiu rautacios, mi-au placut Highlight, Twisted Cables si bineinteles The Discoballs , care nu sunt Travka dupa cum bine zicea Aliosha. Sper sa se auda bine "vocile tinere" printre nisipul de la Spice.

vineri, 25 iulie 2008

Anul 1

Tanana... E ZIUA MEA!...asta zice blogul meu astazi. De un an suntem Gand la gand cu bucurie fara trafic de zoso sau reclame aducatoare de bani. Sunt multumit atunci cand cineva care-mi citeste blogul imi spune ca simte la fel ca mine si atunci cand vad ca am un procent de 80% de revenire a cititorilor noi. Va multumesc ca ma cititi si ne vedem aici printre nisip, asfalt, valuri, metrouri, rasarituri si apusuri!

luni, 21 iulie 2008

D'or de vama

Alta saptamana alta mini vacanta la mare. Am fost iarasi in vama si stiu ca va asteptati la un post cu nisip, soare si sentimente dar azi nu avem pe platouas asa ceva. In ultimele saptamani plaja din Vama Veche a fost concesionata de baietii destepti de la Club D'or care au introdus o taxa de campare de 10 ron/zi/cort. Inainte sa strigati "s-a stricat Vama frate!" luati in considerare muntii de peturi si de gunoi care-ti insoteau drumul spre mare si boschetari cazuti in freza dupa inca o noapte de "distractie". Acum avem oameni care curata plaja si-ti iau frumos gunoaiele din fata cortului si jandarmi care misuna toata ziua printre corturi. Trebuie sa facem unele compromisuri pentru a putea sa savuram rasarituri departe de furnicarurile din Mamaia. Vama nu se strica "frate" pentru ca inca exista un loc care petrece non-stop, in care orice formatie faina poate sa cante in care poti sa existi cum simti departe de biroul pe care-l urasti si sa inlocuiesti costumul de pipera cu soarele de dimineata.

miercuri, 16 iulie 2008

Mama, imi arunci si mie mingea?!

Astazi in timp ce-mi savuram prima zi de concediu un tipat de copil m-a smuls din lene si m-a pus pe ganduri. Mi-am amintit cum era vacanta de vara cand eram mic.
Pai cel mai bine e sa o luam cronologic.
Ora 9 trezirea, in program Toate Panzele sus vazut pe elcromul din sufragerie in timp ce savuram ceaiul de tei si painea cu gem de visine si unt
Ora 11 incaltat adidasii albi Antilopa si coborat energic 4 etaje, tipat la toti prietenii mei sa coboare si apoi o miuta relaxanta in spatele blocului intrerupta doar de masina de gunoi si de micile explorari in masina abandonata.
Ora 14 , concert de tipete de mame care ne cheama la masa apoi cu noi imprimeuri gastronomice pe tricou iesit in spatele blocului, o frunza , cerut apa lui nea Curculescu de la parter si mers la chiosc sa ne luam inghetata Polar pentru ca avem nevoie de energie.
Ora 19 Clipa soseste si pe terenul de langa punctul termic e mare meci N10 cu N5. Azi sunt norocos si Adi ma baga in poarta. Multe julituri, gafaieli, galerie formata din fete si din cand in cand o mai vad pe mama le geam interesandu-se de "evolutia" mea. Meciul se termina, murdar si insetat ma duc sus beau apa si ma intorc
Seara se incheie cu discutii de copil de 10 ani pe trepetele scarii. A mai trecut o zi!
Acum terenul de langa punctul termic e o parcare imensa, micul dejun e format din Cheerios si lapte, inghetata polar acum e Algida si fotbalul a fost inlocuit cu internetul.
Hai la joaca!

sâmbătă, 12 iulie 2008

vineri, 11 iulie 2008

Golden age



Beck-The Golden Age
Vezi mai multe video din Muzica »
In fiecare zi in metrouri cu nume de capitale europne naufragiez. Alaturi de mine sunt si altii cu un bronz care se cojeste si cu un rasarit in privire care aproape se stinge in intunericul din tunel. Toti vrem sa urmeze o plaja cu peronul pe partea stranga dar la naiba usile se deschid si in loc sa plonjam in mare plonjam ca niste muste fara cap in teancurile de ring si de compact. Vrem sa infigem cortul in plaja dar pana atunci ne infigem degetele in taste canalizandu-ne frustrarea in discutii pe mess sau in strigate de ajutor pe twiter. Vreti la mare...nu?.... Stiu si eu vreau...mai e un pic, un weekend, o predare si o autostrada a soarelui de strabatut in noapte. Observ ca "dependeta" mea de mare nu-i ceva iesit din comun, poate doar sunt eu mai vocal, si voua va place la mare nu?...Ne vedem joi langa ultimele corturi de la pescari sau dupa un shot in Hand.

sâmbătă, 5 iulie 2008

Cei 6 ani de la vama



In fiecare an pe scena Stufstock, Mircea Toma spunea ca Stuftock a mai crescut...ei bine anul asta el s-a maturizat pur si simplu dovada stau trupe tepene ( Deus si altii) si dorinta organizatorilor de a face totul perfect mai mult ca in oricare an. Festivalurile sunt numai despre muzica de obicei dar in cazul Stufstock locul sfinteste muzica. Decibeli fara slip, tobe si chitari printre shoturi de soare, pe toate le gasesti in acelasi loc dupa 6 ani in Vama Veche. Pana atunci vino intre 8 si 22 iulie in Orange Concept Store sa-i vezi pe care care iti vor incanta amiezile la Spice in timpul Stufstock.

vineri, 4 iulie 2008

Cliseu estival


Usile metroului se deschid ca si fermoarul cortului revarsand caldura mai mult sau mai putin mecanica a unei dimineti de vineri.
Pantofii se afunda un pic in asfalt in caldura orei 13.00 asemenea ta cand te arunci dimineatza in mare ca sa scapi de mahmureala dobandita in Hand
Ice tea-ul din paharul curat de pe birou parca nu are savoarea celui gasit pe un izopren langa tine
Aerul de dimineatza de pe strada cu pinguini, ce se indreapta spre banchiza metroului, e mult mai sufocant ca briza unei dimineti luata drept in piept printre zeci de corturi
Va asteptam...inca avem locuri
(Foto: Constantin Nimigean)

joi, 3 iulie 2008

Tieless thursday

Vroiam sa nu continui postul anterior dar prea s-au legat intr-un mare fel treburile astea. Stateam la birou azi, beam un ice tea cu gheata si urmaream lumea de la mansarda. Suna telefonul, aflu ca trebuie sa ma duc in sediul central Alpha Bank si apoi la ministerul finantelor sa depun rezolv cu niste acte. Zis si facut, in pantaloni scruti si convershi m-am prezentat intai la banca unde ma simteam ca un punct rosu intr-o mare de pixeli negri morti ...am obtinut instant actele iar apoi la ministerul finantelor n-a durat mai mult de 10 min. Totusi nu mi-a trebuit cravata sau camasa, mi-a trebuit doar bun simt si atentie in discurs. Oare cravata nu ne ajuta sa ne simtim siguri pe noi, nu cumva ne induce o armura de seriozitate peste costumul de vamaiot blatist? Zambeste, soarele rasare....si nu poarta cravata.

miercuri, 2 iulie 2008

Ritualuri

Ora 18.00 statia de metrou Pipera. Il vad la camasa cu cravata, pantaloni de costum, pantofi de un negru perfect, geanta de laptop ii atarna greu pe umar. Amicul nostru se urca in metrou. la Victoriei ii suna telefonul gesticuleaza " da da am tirmis mailu...a ramas ramona la birou vorbeste cu ea". Inchide telefonul si ca un prim gest de rebeliune isi slabeste nodul de la cravata. Usor arogant strabate pasajul de la Unirii, ajunge in statie si rebeliunea continua cu un nasture deschis la camasa, Mihai Bravu, ii suna iar telefonul e sotia "in 10 min ajung" . La Dristor rebeliunea explodeaza isi scoate cravata si camasa din pantaloni si coboara din transportul zilnic al metrorexului de piguini.
Pot sa jur ca l-am vazut in vama, el modelul corporate de suckcess. Acolo sta atarnat cu sotia de gat pe un sezlong in fata la Stuff, bea Corona, sta la Frontera cu vedere la mare, noaptea danseaza pe mese in Expirat si a doua zi cu ochelari de soare pe ochi bea fresh de lamaie la Ovidiu. Refuleaza si o face bine, refuleaza fiecare mail, fiecare confrence call, fiecare sedinta si fiecare ordin de la scorpia de sefa in inca un shot.
Mailurile se aduna in Inbox, valurile se sparg de mal, telefoanele suna in continuare, soarele rasare tot din mare si tot urmeaza statia Pipera cu peronul pe partea dreapta.
Spor la lucru!